2011. július 26., kedd

Lagerlöf, Selma: Gösta Berling - Jelenlegi ára: 2 950 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Gösta BerlingA könyv listaára: 3600 Ft. Leírás:
A Nobel-díjas svéd írónő, az újromantika és az irodalmi impresszionizmus egyik legjelesebb képviselőjének 1891-ben megjelent első regénye, a Gösta Berling kezdetben nem aratott nagy sikert, ám az 1894-es dán fordítás utáni pozitív kritikák hatására a svéd romantikus megújulás részévé vált (a kötet első mondata - Végre fenn állott a pap a szószéken - azóta a svéd irodalom egyik legtöbbet idézett mondatává vált). A regény először - két kötetben - 1912-ben jelent meg magyarul (Budapest, Lampel, 1912), Benedek Marcell fordításában. Később megjelent még 1919-ben és 1922-ben is, majd 1941-ben, a Franklin-Társulat jóvoltából. S most, majdnem hetven évvel később olvasható ismét magyar nyelven, az eredeti fordításban. A könyv sikerének talán az is lehetett a titka, hogy egy már letűnt kort mutat be fantasztikusan. Szerb Antal szavaival élve: A könyv varázsa egy kevéssé Krúdy Gyuláéra hasonlít. Itt is egy gavalléros, úri világ elevenedik fel, a nemesi életformának csak szépségét és költőiségét látjuk, árnyoldalai nélkül. A tizenkilencedik század húszas éveiben, a szerzőnő szülővárosában, Värmlandban játszódó regény arról szól, hogyan talál menedékre egy őrnagy feleségénél az iszákossága miatt menesztett lelkipásztor, Gösta Berling. A férfinak végül Henrik Dohna gróf korábbi feleségével, az Itáliából hazatérő Elisabeth Karlsdotterrel sikerül új életet kezdenie. A történet fontos szereplője azonban a tizenkét gavallér is (köztük maga Berling), akik úgy járnak-kelnek a világban, mint Arthus király tizenkét lovagja (Szerb Antal). A kötet címszereplője pedig az eszményi férfi, akit a szerzőnő szinte apollói ragyogásba von. A regényből egyébként 1924-ben némafilm is készült, a legendás Greta Garbóval az egyik mellékszerepben. Széles körben ajánlható mű. ISBN: 978-963-274-089-8A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 950 Ft

Az aukció vége: 2011-07-30 20:39
. Lagerlöf, Selma: Gösta Berling - Jelenlegi ára: 2 950 Ft